Sevärdheter Berlin

Sevärdheter Berlin

Det finns många saker att göra när man kommer till Berlin och det behöver inte kosta skjortan! De flesta av Berlins sevärdheter är nämligen gratis. Här kommer några olika aktiviteter och sevärdheter.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor ligger i slutet av Unter den Linden. Det är en vacker triumfbåge från 1700-talet. Om du vill få några riktigt bra bilder som inte är fulla av turister rekommenderar jag att du besöker stället på kvällen.

Topographie des Terrors

Till minne av andra världskriget kan du i dag finna ett gratis museum som avbildar den tyska historien i kronologisk ordning. Museet är både inne och ute och här kan du verkligen utforska den grymma historien och bli klokare över vad som hände under andra världskriget.

Förintelsemonumentet

Till minne av de sex miljoner judar som dog finns det i dag ett vackert monument i form av 2 711 betongpelare. Det är en imponerande syn och det är särskilt imponerande att gå runt bland pelarna.

Gratis rundtur

Kom ihåg att boka på förhand!

En gratis rundtur till en massa olika sevärdheter – det är inte helt dumt! Turen varar cirka 2,5 timmar och du får se de allra största sevärdheterna.