Ön med de 130 stränderna

Ön med de 130 stränderna

Vem kan inte tänka sig en tur till ön med de 130 stränderna? Utanför Toscanas kust ligger ön Elba som är ett fantastiskt och frodigt öparadis. Här finns möjlighet att slappna av fullständigt, men också för att vara aktiv.

Ön har 130 stränder

Lite fakta: Elbas kuststräckning är cirka 147 kilometer lång. Elbas kännetecken är sitt milda medelhavsklimat. Med sina 130 namngivna stränder bjuder kusten in till en fantastisk badsemester. Är du ute efter något mer avsides och isolerat kan jag rekommendera dig att söka dig till en av de många avsides laguner, där du på en bra dag kan bada helt för dig själv under den härliga solen – prova till exempel att leta utefter öns nordliga östkust, norr om Rio Marina.

Avstånden är små

Som tur är, är avstånden inte så stora på Elba. På några få minuter kan du ta dig från klipporna vid havet till det 1 000 meter höga berget Monte Capanne. Men tänk på att vägnätet långt ifrån skär rakt genom landskapet. Därför bör du räkna med att en vanlig resa på fem kilometer tar längre tid än du förväntade dig.