Semester är bra för hälsan!

Semester är bra för hälsan!

Man får massor med ny energi och blir på bra humör efter att ha varit på semester! Det känner vi ju alla igen. Kanske är anledningen till det att vi får slappna av, vi får massor med sol och några häftiga upplevelser. Att få lite kvalitetstid med sin familj eller sin partner är väl heller inte så dåligt? Ja, en härlig och lång semester ger mycket mer än du tror. Det kan förlänga ditt liv och till och med göra dig smalare!

Bättre sömn och lägre blodtryck

Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att semester är bra för din hälsa!
Man har mätt blodtrycket och sömnkvaliteten hos försökspersoner och sedan jämfört resultaten. Och det visade sig att blodtrycket och sömnkvaliteten var bättre hos de som hade valt att åka på semester i 14 dagar än hos de som hade hoppat över semester för att stanna hemma och arbeta. Det visade sig också att de som valde att åka på semester bättre kunde hantera stress och en massa annat som jag inte ska tråka ut dig med.

Den hälsosammaste semestern

Det låter ju inte helt fel att bli smal, frisk och bättre på att hantera stress! Eller hur?
Det är ju alltid trevligt att åka på semester, så det finns ingen anledning att tänka igenom det två gånger! Är det dåligt med finanserna, så titta här
Du behöver inte ens resa långt bort, det viktiga är att komma hemifrån.
Det har visat sig att det allra sundaste inte är att ligga på en solstol på stranden för att varva ner … Tvärtom!
De personer som åker på aktiva semestrar är faktiskt de som längst kan njuta av semesterns inverkan på hälsan efter att semestern är över.

Mitt råd är att åka iväg och uppleva den vackra världen och få en bättre hälsa!