Det spanska inbördeskrigets Barcelona

Det spanska inbördeskrigets Barcelona

Barcelona är huvudstad i Katalonien, och det är en väldigt vacker och trevlig stad. Många har redan besökt Barcelona, och jag är säker på att de alla skulle säga att det inte räcker med ett besök. 
Det fina är att det ofta är lätt att hitta en billig resa till Barcelona!
Det finns många saker att se och uppleva i denna häftiga stad!
Barcelona är känd för Gaudís strålande konst, det berömda La Rambla och fotboll i världsklass!
Men här finns också några andra saker som måste ses!

Se den vackra utsikten över Barcelona

 Park

Güell med Gaudís konstverk och vackra utsikt över storstaden drar många turister! Så om du vill undgå alltför många människor och turister ska du i stället ta dig till kullen Turó de la Rovira, som ligger cirka en kilometer öst om Park Güell. Här kan du i fred njuta av utsikten i panorama över den katalanska huvudstaden Barcelona!

Det kostar ingenting att titta på och besöka den fantastiska utsikten, där man till exempel kan se bunkers från det spanska inbördeskriget. Man kan åka dit vid vilken tid som helst under dagen och det finns lika gott om skugga, som av sol. (Kom ihåg solkrämen)

Upplev det spanska inbördeskriget

Om du hängde med på historielektionerna, så vet du att Barcelona var den första staden som träffades av bomber under det spanska inbördeskriget.
Det byggdes över tusen skyddsrum under kriget, både i källare och på tunnelbanestationer. 
Än i dag kan man faktiskt besöka ett av dem. Det kallades Refugi 307 och det ligger på gatan Nou de la Rambla 169, i stadsdelen Poble Sec och är en del av stadens historiska museum.
Här finns det nästan 400 meter tunnlar som är cirka två meter höga och 1,6 meter breda.
Här kan du få en uppfattning om, samt ett smakprov på vad Barcelonas folk upplevde under krigsåren. En fantastisk och annorlunda upplevelse om du frågar mig.